Make your own free website on Tripod.com

 

Fabienne Monique de Vries werd op 1 februari 1974 in Amsterdam geboren.
Al op vierjarige leeftijd begon ze met klassiek ballet dat ze vervolgens op haar twaalfde jaar inruilde voor jazzballet. Na de lagere
school heeft ze, met een duidelijk talenpakket en zelfs een jaar latijn, de Havo doorlopen in Amstelveen.

In 1992 werd ze, na een zeer gemotiveerd gesprek, veel getoond werk en een stressende toelatingstest, aangenomen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na een jaar stopte Fabienne hiermee omdat ze inmiddels met het medium televisie had kennisgemaakt. Via het achtergrondkoortje dat René Froger begeleidde bij Your place or mine belandde ze in de studio's van Endemol. Hier bekroop haar het gevoel van:"Dit is wat ik wil, hier voel ik me prettig".

Korte tijd later liet ze zich inschrijven voor de Miss Universe Verkiezing 1993. Deze Missen kregen de opdracht om zichzelf te promoten, waarop Fabienne de lokale omroep Radio Ronde Venen polste om daar een keer in de uitzending te komen. Dat beviel zo goed dat Fabienne werd gevraagd om er zelf een programma te komen maken. Dit liet zij zich geen twee keer zeggen en al snel volgde ze een cursus om zowel techniek als presentatie onder de knie te krijgen. Zes weken later startte Fabienne haar eerste plaat in de Fabulous Fab Show.

In 1993 haalde Fabienne haar vwo-diploma om vervolgens aan de Hogeschool Holland de lerarenopleiding Nederlands te gaan volgen. Daarnaast volgde ze een cursus tv-presentatie en deed ze veel modellenwerk.

Fabienne beschikt inmiddels over een rijke tv-ervaring als achtergrondzangeres en danseres. Zij was te zien bij Love Letters en de Honeymoon Quiz. Via een castingbureau kwam zij terecht op de sets van o.a. Zonder Ernst en Onderweg naar Morgen en bovendien was zij in het seizoen '94 de lieftallige assistente van Robert ten Brink in All you need is Love.


Ook nam Fabienne samen met de drie andere vrouwelijke TMF-veejays achter de zangmicrofoon plaats, waarna de dames als "The Magnificent Four" de hit "Get Close To You" scoorden, en deed  ze onlangs mee aan de single Hoop Doet Leven samen met collega-vj's en een aantal soapsterren.

30 maart 1999 TMF luidt Fabienne uit en verliest daarbij hun populairste veejay.
Fabienne is na enkele succesvolle jaren bij TMF nu naar RTL 4 gegaan en presenteert de straatweddenschappen in het programma "Wedden Dat ..."
Ook heeft ze 2 singles uitgebracht ("Would you still love me" en "I'd do it again") en hoopt binnenkort een album te kunnen leveren.

 

 

Fabienne vanaf eind juli met eigen programma op Radio 538
Vandaag is bekend geworden dat RTL4 presentatrice Fabienne op 23 juli aanstaande haar eerste radioprogramma zal verzorgen voor Radio 538.
De ex-TMF veejay zal in ieder geval tot januari 2000 maandelijks op vrijdagavond van 18.00 tot 21.00 uur haar eigen radioprogramma op het jongerenstation presenteren.
Met de stap verbreedt Fabienne haar horizon nog verder; naast haar TV- en zangcarrière, gaat Fabienne binnenkort ook radio maken
op Radio 538.
Fabienne heeft ruimschoots ervaring met radio: zo heeft ze voor haar TMF-tijd ruim tweeëneenhalf jaar
radioprogramma's gepresenteerd voor de regionale omroep Radio Ronde Venen. "Via de radio ben ik bij TMF terechtgekomen," licht Fabienne toe.
"Gedurende mijn werk bij TMF heb ik veel contact gehad met Erik de Zwart over een eventueel radioprogramma.
Nu is de tijd rijp hiervoor en zo heeft de TV mij weer bij de radio gebracht en is het cirkeltje rond!", aldus de populaire presentatrice.

Directeur Erik de Zwart over de aanwinst: "Ik ben erg trots op het feit dat Fabienne voor Radio 538 kiest.
Fabienne is, mede dankzij haar werkzaamheden bij TMF, een fenomeen onder jongeren. Echter bij RTL4 toont ze aan dat ze ook populair is bij een ouder publiek."

 


Site designed by PIM Scans